SZEMERE-VET ÁLLATORVOSI RENDELŐ

Budapest, 1185 Üllői út 576. ( a Lőrinc centerrel szemben) Tel: 290-28-97,

Állatútlevél

A magyar állatútlevélről, a hazai- és uniós jogszabályokról,valamint az utazással kapcsolatos országonkénti sajátosságokról részletesen az alábbi oldalon olvashatnak.:

http://www.petpassport.hu/

Amennyiben kutyájuk, macskájuk kisállat útlevéllel rendelkezik, azt minden esetben vigyék magukkal, ha az állat ismételt védőoltást kap (különösen a veszettség ellen oltáskor), mert ezeknek a vakcinázásoknak az útlevélbe történő bejegyzése fontos! Az útlevél érvényességét a benne igazolt veszettség elleni oltás érvényessége adja meg, és ha ez a bejegyzés elmarad, az útlevél elveszti felhasználhatóságát. Kellemetlen lehet, ha valahol Európai nagyvárosaiban derül ki, hogy az útlevél már réges-régen lejárt.

Kisállat útlevelet bármilyen életkorú állat kaphat, illetve az kiadható számára, azonban az útlevél megléte önmagában nem jogosítja fel az állat tulajdonosát az állat jogszerű utaztatására. Az útlevél csak érvényes veszettség elleni oltás meglétével érvényes, és csak így használható utazáshoz! Az állat életében kapott legelső veszettség elleni oltás az EU szabályozás szerint csak a beadás napjától számított 21. napon válik érvényessé.

az alábbiakban olvasható tájékoztatók NEM minősülnek hivatalos tájékoztatásnak, és nem tudunk garanciát vállalni arra sem, hogy az általunk leírtak mindenben megfelelnek az aktuálisan éppen érvényes szabályozásnak. Hivatalos tájékoztatást

- Magyarországról más államok irányába vagy az adott célország állategészségügyi hatóságaitól, vagy az adott ország magyarországi (ha nincs, akkor a legközelebbi) külképviseletén kérhetnek, illetve itt kell kérni.

- más országokból Magyarországra (ill. az EU-ba) történő beutazás/visszautazás esetén a magyar állategészségügyi hatóságnál (MgSzH Központ) kérhetnek.

Az információ kérést mindkét esetben mindenképpen javasolt írásban megtenni, és a választ is írásban kérni!

/www.maok.hu/                                         Mikrochip


Az 1998. évi XXVIII. törvény módosítása szerint az ebek transzponderrel (mikrochippel) történő megjelöléséért 3500 Ft kérhető el. Ez az ár nem tartalmazza azonban a Magyar Állatorvosi Kamara Petvetdata rendszerébe történő regisztráció díját. A törvényben említett országos adatbázist még nem hozták létre, így az abban történő regisztráció jelenleg nem lehetséges.

Mi a mikrochip:

http://maok.hu/mikrochip/mi_a_mikrochip__1

Miért hasznos:

http://maok.hu/mikrochip/miert_hasznos__1


"Amennyiben Ön egy tenyésztőtől úgy vásárolt kiskutyát, hogy abba még az alomban helyeztek azonosító mikrochipet, szintén keressen fel egy állatorvost, és kérje a regisztráció ellenőrzését, illetve az ott lévő tenyésztői adatok módosítását (az új tulajdonos bejegyzését). Ha az állatorvos még nem találja meg az adatokat a rendszerben, kérje azonnal a tulajdonosi regisztrációt! (A tenyésztőktől vásárolt kölyökkutyák alomban történt mikrochipezéseinek adatai általában csak 2-3 hónap elteltével jelennek meg a petvetdata-n, és akkor is a tenyésztő adataival.)

Gyakran előfordul olyan helyzet is, amikor a kutyában (kölyökben) már van mikrochip, azonban az eladó nem tájékoztatja erről a vásárlót. Célszerű ezért az első állatorvosi vizsgálat alkalmával azt is ellenőriztetni, hogy van-e egyáltalán chip a kutyában? Ha igen, azonnal regisztráltassa a chipet az állatorvossal a Petvetdata rendszerben!"

http://maok.hu/mikrochip_1

http://maok.hu/mikrochip/petvetdata_1


 
 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 90
Tegnapi: 35
Heti: 314
Havi: 1 063
Össz.: 108 287

Látogatottság növelés
Oldal: Utazás, mikrochip
SZEMERE-VET ÁLLATORVOSI RENDELŐ - © 2008 - 2019 - szemerevet.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: budapest pestszentl?rinc-pestszentimre kft e mail - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »