SZEMERE-VET ÁLLATORVOSI RENDELŐ

Budapest, 1185 Üllői út 576. ( a Lőrinc centerrel szemben) Tel: 290-28-97,

 

Megjelentek az első szúnyogok!

 

A myxomatosis évről-évre sok nyuszi halálát okozza. A betegséget a Leporipox (himlő) vírus idézi elő, melyet különböző vérszívók, főleg szúnyogok és bolhák terjesztenek. A lakásban, házikedvencként tartott nyulakat is veszélyezteti a betgség, mivel egy-két szúnyog minden igyekezetünk ellenére bejut az otthonunkba. A betegség ellen egyszerűen és megbízhatóan lehet védekezni a szúnyogok megjelenése előtt, tavasszal beadott védőoltással, amely egy éves védelmet nyújt. Az első vakcinázás minden egészséges, 5 hetes kort betöltött nyulnak javasolt.

 

Közeleg a Húsvét

 

 

 

 

A TÜZIJÁTÉK

 

Augusztus 20. az államalapítás ünnepe, melyet évről-évre  tüzijátékkal ünneplünk meg. Ami nekünk szép és látványos, az kedvenceinknek erős hanghatással járó, komoly stresszhelyzetet jelentő kellemetlenség lehet. Ilyenkor annyira megijedhetnek, hogy a két méter magas kerítést is könnyedén átugorhatják, séta közben kiránthatják kezünkből a pórázt, vagy kihúzhatják fejüket a nyakörvből és vannak, akiket sosem láthatunk viszont.

 

A kóborrá vált ebek hetekig bolyonghatnak, miközben az éhségtől legyengülnek és különböző veszélyek fenyegetik őket. Sokukat autó üt el, vagy másik kutyával verekedésbe keveredve sérülnek meg, mások a gyepmesteri telepeken végzik.

 

Javasoljuk, hogy a tüzijátéktól félő állatokat zárják be egy nyugodt és biztonságos helyre, a sétáltatás idejét ne a tüzijáték és petárdázás idejére tegyék.  A bőr nyakörvek belső felületére alkoholos filctollal írjuk be a gazda címét és telefonszámát, tegyünk bilétát a kutya nyakörvére (otthon is könnyedén készíthető vagy vásárolható), de legbiztonságosabb, ha mikrochippel jelöljük meg kedvencünket.

 

Ha mégis megtörtént a baj és elveszett állatunk, a tulajdonos mielőbb készítsen plakátot és tegye ki lakóhelye környékén, jelentse be az állatorvosi rendelőkbe ( több kerületbe is, mivel a kutyák képesek pár nap alatt jelentős távolságot megtenni), értesítse az állatmenhelyeket, gyepmesteri telepeket. Az interneten számtalan oldalon ingyenesen tehet fel hirdetést, ahol csupa elveszett és talált kutyákat, macskákat láthatunk. Ugyanezen oldalakon érdemes végigböngészni a talált állatok listáját is.

 

A gazda megtalálásában óriási szerepe van a REGISZTRÁLT mikrochipnek. Akár 1-2 óra alatt otthon lehet kedvencünk. Chippel ellátott állat keresésekor ne felejtsük el a chipszámot bediktálni, illetve a regisztrációkor megadott adatainkat állatorvosunkkal ellenőriztetni. Ha a tulajdonos címe, vagy telefonszáma megváltozik, a regisztrációs adatlapon feltétlenül írassa át, ez rendelőnkben nem jár semmiféle költséggel.

 

A megelőzéssel sok kellemetlenségtől, állatunk elveszítésétől óvjuk meg magunkat az augusztus 20.-i ünnepek idején.

 

Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánunk.

 

 

 

                                    A Szemere-Vet Állatorvosi Rendelő csapata

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 82
Tegnapi: 35
Heti: 306
Havi: 1 055
Össz.: 108 279

Látogatottság növelés
Oldal: Aktuális
SZEMERE-VET ÁLLATORVOSI RENDELŐ - © 2008 - 2019 - szemerevet.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: budapest pestszentl?rinc-pestszentimre kft e mail - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »